Departure: Hofstade (Oost-Vlaanderen), Belgium
Arrival: Hofstade (Oost-Vlaanderen), Belgium
Category UCI: NE
Main Hofstade, Cyclo-cross, Cat. B

Memo

6/11/1971 : HOFSTADE Een week na de geslaagde veldrit voor WAOD-liefhebbers in samenwerking met St.Anna Sportief Hofstade werd vorige zaterdag een 2de veldrit georganiseerd op de terreinen van Denderland. Alhoewel de renners geen enkele maal van de fiets moesten was het terrein wegens de regen uiterst glibberig. In de 2de ronde rukten zich een 6-tal renners los. Willy Vermaercke en Roger Bijn namen het initiatief maar Julien De Clercq en Eric Meersman lieten hen niet veel ruimte. Bij de achtervolgers leverden de lokale renner Sylvère Van Gijseghem en Gilbert Cattoir puik werk. De Hofstadenaar kreeg half koers toch aansluiting met het kopgroepje maar verloor kostbare tijd wegens een weerspannige versnelling. Robert Coppens werd na valpartijen ver achteruit geslagen. Alhoewel de plaatselijke renners zich hard weerden was er toch meest aandacht voor de specifieke crossers. Wie dacht dat het een mooie spurt zou worden had het verkeerd voor want bij het ingaan van de laatste ronde kwam Willy Vermaercke als 1ste het veld in en won zeer gemakkelijk. Voor de ereplaatsen werd er gespurt tussen Julien De Clercq, Roger Bijn, Meersman en Lannoo. De Oost-Vlaamse kampioen liet zijn rivalen geen kans