Contador rijdt in 2011 voor Saxo Bank-SunGard

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Tourwinnaar Alberto Contador heeft een beslissing genomen over zijn toekomst: de Spanjaard gaat naar de ploeg van manager Bjarne Riis, die omgedoopt wordt tot Saxo Bank-SunGard. Contador tekende voor twee seizoenen.

Contador won dit jaar voor de derde keer de Ronde van Frankrijk, voor de tweede keer in het shirt van Astana. Maar de Spanjaard maakte na de Tour bekend dat hij zijn aflopende contract bij de ploeg niet zou verlengen.

Het was al langer bekend dat er toenadering was tussen Contador en Riis, zeker nadat bekend was geraakt dat Fränk en Andy Schleck de ploeg zouden verlaten voor een nog op te richten Luxemburgse ploeg.

"Alberto Contador is een renner van wereldklasse en met veel trots heet ik hem welkom in de ploeg", zegt Riis.

"Hij heeft de Tour al 3 keer gewonnen, is nummer 1 van de wereld en zal nog jaren aan de top staan. Alberto zal een sterk en loyaal team rond zich krijgen om hem op elk terrein bij te staan."

Contador zelf reageerde ook al. "Ik ben heel blij dat ik voor 2 seizoenen bij deze ploeg kan tekenen", zegt hij. "Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van die unieke filosofie en teamgeest. Samen zullen we in de komende jaren een belangrijke rol blijven spelen."

De Deense bank- en verzekeringsinstelling Saxo Bank blijft dus toch sponsor van Riis' wielerploeg. Begin dit jaar maakte Saxo Bank bekend dat het zou stoppen met wielersponsoring.

Tijdens de Tour meldde Riis dat co-sponsor SunGard zijn bijdrage zou verhogen en in 2011 samen met een toen nog onbekend bedrijf hoofdsponsor zou worden van de ploeg.

Die tweede sponsor is dus toch Saxo Bank, dat zijn contract met een seizoen heeft verlengd. Saxo Bank is sinds 2008 sponsor van de ploeg, sinds 1 januari 2009 was het alleen hoofdsponsor.


Misschien ook interessant: