'Hoste moet Pozzato helpen'

Photo:
© Omega Pharma - Lotto

Photo:
© Omega Pharma - Lotto

De kans is heel groot dat Leif Hoste (33) na vier jaar afscheid neemt van Omega Pharma-Lotto. De West-Vlaming is op weg naar het Russische Katjoesja. "De deal is voor 91 procent rond", zegt Hoste. "Hij tekent in september", zegt Katjoesja-ploegleider Jef Braeckevelt. "Hij moet Pozzato bijstaan in het voorjaar."

Katjoesja-ploegleider Bart Leysen was vanochtend bij Sporza nog voorzichtig over een mogelijke overgang van Hoste naar de Russische wielerformatie. Maar Hoste zelf klonk al zekerder van zijn stuk en Jef Braeckevelt was dat helemaal.

Hoste doet zijn verhaal: "Ik had het naar mijn zin bij Lotto, maar de overstap naar Katjoesja is toch weer eens een nieuwe uitdaging. Eens nieuwe lucht opsnuiven dus. Een handtekening is er evenwel nog niet, dat kan pas in september."

"Het was Jef Braeckevelt die me contacteerde. Ik kon blijven waar ik ben, maar de aanbieding zag er zo mooi uit. Zowel financieel als sportief."

Katjoesja haalt Leif Hoste in huis voor de voorjaarsklassiekers om te strijden tegen de blokken van Quick-Step en Omega Pharma-Lotto.

"Leif moet vooral Filippo Pozzato bijstaan. De Italiaan zat te vaak alleen in de kopgroep. We kwamen telkens een mannetje te kort", vertelt ploegleider Jef Braeckevelt aan Sporza.

Het voorbije seizoen heeft Hoste zich niet kunnen mengen in de strijd om de prijzen,maar Braeckevelt maakt zich geen zorgen. "Ik ken hem al 32 jaar. Ik zal hem wel kunnen motiveren om weer op topniveau te presteren."

"Hoste zal in september zijn contract tekenen, wanneer teammanager Andrei Tchmil in het land is."

Katjoesja is ook op zoek naar een extra spurter voor volgend seizoen. En de Russische ploeg denkt daarbij in de eerste plaats aan de jonge Belg Jens Keukeleire.

"We hebben een bod gedaan. De bal ligt in zijn kamp", zegt Braeckevelt.

De 21-jarige Keukeleire maakt dit jaar indruk in zijn eerste seizoen als prof. De sprinter won Nokere Koerse, de GP Samyn en de Driedaagse van West-Vlaanderen. Hij ligt nog tot eind 2011 ondercontract bij de Franse ploeg Cofidis.


Misschien ook interessant: