Monfort: 'Ben niet voorbereid voor WK-tijdrit'

Photo: courtesy
tdwsport.com

Photo: courtesy
tdwsport.com

Bondscoach Carlo Bomans liet woensdag weten dat Maxime Monfort en Dominique Cornu België zullen vertegenwoordigen op het WK tijdrijden. "Ik ben daar niet op voorbereid", zegt Maxime Monfort.

"De bondscoach baseert zich op informatie van mei. Maar nu ik van Columbia mijn programma voor het najaar heb gekregen, blijkt dat het WK tijdrijden daar niet meer in past", vertelt Maxime Monfort in La Dernière Heure.

"Ik mag van het team niet rijden in de Ronde van Groot-Brittannië en in de Vuelta. Dat zijn volgens mij twee koersen die nodig zijn om met een goede conditie aan de start van het WK te verschijnen."

"Zonder een van deze twee koersen zal ik niet goed voorbereid zijn om het het WK te rijden. Ik had nochtans graag België willen vertegenwoordigen tijdens de tijdrit, maar dit programma laat dat niet toe. Mijn conditie zou niet goed genoeg zijn en dan krijgt ik toch alleen maar kritiek", weet Monfort.

De renner blikt ook nog even vooruit op 2011. "Ik heb nog niet beslist voor welke ploeg ik zal rijden, ik ben nog aan het nadenken. Ik ben niet ongerust, ik weet dat ik volgend seizoen zeker een team zal vinden. Er zijn momenteel drie concrete pistes en daar is Columbia er één van."


Misschien ook interessant: