Vannoppen: 'Ik wil nog wereldkampioen worden'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Tom Vannoppen heeft zondag de eerste cross van het Belgische veldritseizoen gewonnen. Maar de ambities van de gevallen engel reiken veel verder: "Ik wil nog één keer het WK bij de profs winnen. Maar dan moet ik een profploeg overtuigen."

In Kessel won Vannoppen zondag een B-cross. "Maar ik wil weer vaker tegen profs koersen. Want ik heb opnieuw ambitie. Mijn  carrière is echt niet voorbij. Ik durf me te spiegelen aan Mario De Clercq, die pas op zijn 30e begon te presteren."

"Mario werd nog drie keer wereldkampioen, ik wil het nog één keer worden, ook al ben ik al 31. Maar eerst moet ik een ploeg overtuigen om me weer prof te maken."

"Ik draag natuurlijk een zekere naam mee, maar ik hoop iedereen te tonen dat er een andere Vannoppen rondrijdt. Het is nog niet te laat, hè, zegt Vannoppen in Het Belang van Limburg.

Vannoppen, die op het WK 2002 in Zolder zilver pakte achter Mario De Clercq, zette in juni 2008 een punt achter zijn eerste carrière na enkele mindere jaren en verhalen over onprofessioneel gedrag.

"Wat gebeurd is, moest gebeuren om me wakker te maken. Ik ben er veel sterker uitgekomen. Ik had die les nodig", zegt Vannoppen, die in november 2009 zijn comeback maakte. Op het BK was hij meteen tweede bij de elite zonder contract.


Misschien ook interessant: