Vuelta a España

Blufpoker van Anton pakt goed uit in Vuelta

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Igor Anton (Euskaltel) heeft in de eerste zware bergrit zijn leiderstrui opnieuw opgeëist in de Vuelta. In Andorra won hij voor Ezequiel Mosquera. Joaquim Rodriguez, de vorige leider, verslikte zich in zijn eigen gulle inspanningen en kreeg een klop van de hamer op de slotklim naar Pal.

In de aanloop naar de klim naar het skioord Pal leek het niet het dagje van Igor Anton te worden. De Spanjaard vertoefde voortdurend achterin de groep en had niet meteen een antwoord op de aanval van zijn rivalen Mosquera, Rodriguez en Nibali.

Maar de Bask had zijn tegenstanders zand in de ogen gestrooid en een voor een raapte hij de overmoedige aanvallers op. Mosquera was de laatste die hij ter plaatse liet.

Dankzij zijn tweede ritzege doet Anton ook een gouden zaak in de stand. Hij neemt de rode leiderstrui over van Rodriguez, die zichzelf opblies op de slotklim en bijna een minuut verloor.

Anton neemt ook de puntentrui over van Philippe Gilbert. Onze landgenoot had wel punten gesprokkeld bij de eerste tussensprint, maar die waren slechts een peulenschil in vergelijking met de karrenvracht punten die Anton door zijn ritzege krijgt.


Misschien ook interessant: