Humo-bron: 'Contador onderging bloedtransfusie'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Het weekblad Humo heeft een bron dicht bij de Astana-ploeg gesproken die bevestigt dat Alberto Contador extra bloed nam tijdens de Tour. "Dat bloed was afgetapt tussen de Dauphiné en de Tour, maar de afname is gebeurd op een moment dat er nog clenbuterol in zijn bloed zat."

Humo publiceert het volledige dossier over Alberto Contador pas in zijn volgende editie, komende dinsdag. Maar vrijdag pakt het op zijn website al uit met enkele cassante passages.

Contador zou volgens de insider bij de Astana-ploeg clenbuterol gebruikt hebben om snel gewicht te verliezen. Het middel zorgt immers voor een snellere vetverbranding en het bevordert de spieropbouw.

"In de Dauphiné had Contador nog een tikje overgewicht. Daar gebruiken ze clenbuterol voor: de laatste kilo's kwijtspelen en er ook over waken dat je geen spiermassa verliest."

"In de periode tussen de Dauphiné Libéré en de Tour heeft Contador nog bloed afgetapt om de bloedwaarden in zijn biologisch paspoort niet te verstoren. Op dat moment zat er nog een spoortje clenbuterol in zijn bloed. Dat spoortje is in dat zakje bloed blijven zitten, tot hij het later opnieuw in zijn lichaam kreeg."

Contador testte tijdens de tweede rustdag van de Tour positief op clenbuterol. De Spaanse eindwinnaar ontkent dat hij een bloedtransfusie onderging. Hij steekt de positieve test op vervuild vlees.


Misschien ook interessant: