Hamme-Zogge, Cyclo-cross

Sven Nys is de beste moddervreter van het moment

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Sven Nys heeft in Hamme-Zogge de Bollekescross gewonnen, de derde manche in de Superprestige. In de modder en de vele plassen toonde de Belgische kampioen zich sterker dan Klaas Vantornout en Niels Albert.

Sven Nys is duidelijk de beste moddervreter van het moment. Na de Koppenbergcross, Ronse en Niel won hij nu ook op het zompige parcours van Hamme-Zogge, in het Waasland.

In een spannende laatste ronde moest Nys afrekenen met Klaas Vantornout en Niels Albert. Albert moest op een halve ronde van de finish de rol lossen, terwijl Vantornout kon aanklampen.

Vantornout liep beter dan Nys, en de Belgische kampioen probeerde daarom zo veel mogelijk op de fiets te blijven, ook in de zandbak op 100 meter van de finish. Pas in de laatste rechte lijn, op het asfalt, had Nys zekerheid over de overwinning.

Nys neemt de leiding in de Superprestige over van Zdenek Stybar, die pas als zesde over de streep bolde. Het was de eerste race van de Tsjechische wereldkampioen sinds hij voor enkele crossen verstek gaf door een zere onderrug.

De organisatoren hadden door de hevige regen van het voorbije weekend het parcours een beetje aangepast.

De volgende cross in de Superprestige wordt volgende zondag gereden, in Asper-Gavere.


Misschien ook interessant: