Wellens: 'Beslis woensdag over BK-deelname'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Bart Wellens zal woensdag pas beslissen of hij zondag deelneemt aan het BK in Antwerpen. Wellens blesseerde in Tervuren zijn beide knieën bij een val. Paul Herijgers bespreekt intussen het parcours van het BK.

Maandag klopte de crosser van Telenet-Fidea aan bij zijn dokter en kinesist en reed hij ook twee uurtjes los. "Het is nog te vroeg om nu al uitsluitsel te geven over zondag. Ik wacht af", zegt Wellens. "Het had erger gekund, maar het mag nu zeker niet verslechteren."

"Mijn knieën zijn momenteel niet alleen blauw, maar ook nog wat dik. Er zit ook vocht in, maar dat moet op natuurlijke wijze wegvloeien. Ik voel me ook stram, zowel in mijn knieën als in mijn schouders. Ik doe het voorlopig rustig aan, maar ik blijf wel trainen."

Komend weekend wordt op het strand van Sint-Anneke, op Antwerpen Linkeroever, het BK veldrijden georganiseerd. Paul Herijgers tekende het parcours uit en gaf op de persconferentie uitleg erbij.

"Het is een korte start, met een brede eerste bocht waarin niemand in de problemen kan komen. Daarna volgt meteen een van de cruciale punten: een schuine kant waarop een eerste keer zand volgt."

"Er liggen in totaal drie zandstroken op het circuit, waarin het moeilijk rijden wordt. Met de trappen erbij denk ik dat de renners drie tot vier keer van de fiets moeten per ronde", zei Herijgers.


Misschien ook interessant: