Contador en woordvoerder spreken elkaar tegen

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

Alberto Contador heeft vanop Mallorca gereageerd op het nieuws dat de Spaanse bond hem voor één jaar wil schorsen. "Ik voel me goed en ben gemotiveerd", zegt hij. Maar is dat wel zo? Zijn woordvoerder, Jacinto Vidarte, heeft een andere mening.

Volgens de woordvoerder van Alberto Contador heeft de Spaanse bond zijn renner "maar" één jaar geschorst omdat hij geloof hechtte aan het vleesexcuus dat Contador en zijn entourage opdisten.

Intussen heeft Contador zelf vanaf het trainingskamp van Saxo Bank gereageerd op het nieuws. "Ik voel me goed. Ik ben nog altijd gemotiveerd en gefocust op mijn job. Dat is wat nu het belangrijkste is, want door te werken zal ik in de toekomst resultaten kunnen halen."

"Ik krijg veel steun van de ploeg. Ik heb het geluk dat ik hier mag zijn. Ik heb ook nog nooit zo'n goeie voorbereiding gehad. Ik train ontzettend goed."

Contador mag dan beweren dat hij zich goed voelt, zijn woordvoerder houdt er duidelijk een andere mening op na.

"Alberto is gedesillusioneerd en down, omdat hij onschuldig is en onterecht gestraft is", zegt Jacinto Vidarte. "Hij heeft geen zin om te trainen. Het enige dat hij momenteel doet, is zijn persconferentie van vrijdag afwachten."

Overigens zou de Spanjaard aan een miljoenenboete ontsnappen, omdat hij één en niet twee jaar geschorst is. Een renner die twee jaar krijgt, moet 70 procent van zijn brutojaarsalaris terugbetalen aan de internationale wielerbond UCI. Contador verdiende in 2010 3,1 miljoen euro.


Misschien ook interessant: