World Championship, Cyclo-cross, Juniors

Fransen triomferen bij junioren

Photo:
© Cofidis, Solutions Crédits

Photo:
© Cofidis, Solutions Crédits

In een koud Sankt Wendel overleefden de meeste Belgen een massale valpartij op een glibberige heuvel. Maar de broers Sweeck, Peeters, Vantichelt en Vanthourenhout hadden ook pech en moesten Venturini snel laten gaan.

Vanthourenhout en Laurens Sweeck probeerden een medaille te halen, maar zelfs twee valpartijen konden Venturini niet afstoppen op het snelle en gladde parcours.

Belgisch bondscoach Rudy De Bie zag dat zijn pupillen niet van pech gespaard bleven. "Dat maakt het moeilijk om deze cross te verwerken. Ik word er zelfs behoorlijk emotioneel van", zegt hij.

"We waren met de Belgische ploeg enorm goed aanwezig in de openingsfase, zelfs beter dan verwacht."

"Maar ik hoop dat we met de pech die we toen kregen onze lading gehad hebben. En hopelijk blijven we dan in de andere leeftijdscategorieën wel van de pech gespaard."

"Die Venturini werd ook wel getipt, maar ik vraag me af of hij Sweeck had kunnen lossen zonder zijn lekke band."

"Ik ben te veel gevallen", analyseerde Laurens Sweeck bij Sporza.

"De laatste keer was het mijn eigen fout. Toen maakte ik nog een kans op de wereldtitel. Na die valpartij had ik een ronde lang veel pijn aan mijn voet."

"Het parcours was ook heel glad. Er was nauwelijks grip in de bochten. Je hebt echt wel wat geluk nodig. Ik ben natuurlijk een beetje ontgoocheld, maar mijn seizoen is toch geslaagd dankzij de WB-zege."

"Dit is een grote dag voor Frankrijk", zei winnaar Clément Venturini.

"Loïc en Fabien Doubey zijn altijd mijn kamergenoten. Dit is dus fantastisch. Toen ik van de week de modder zag, achtte ik me kansloos. Maar de vorst werd mijn bondgenoot."


Misschien ook interessant: