Begeleidt Van Petegem de wereldkampioen?

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

De kans bestaat dat Peter Van Petegem wereldkampioen Thor Hushovd zal bijstaan in de voorjaarsklassiekers. Garmin-Cervélo heeft al met hem gesproken. "Ze willen me een heel jaar als ploegleider, maar dat lijkt me toch van het goede te veel."

"Ik heb (Garmin-teammanager) Jonathan Vaughters een eerste keer gesproken in Parijs", vertelt Van Petegem in Het Nieuwsblad. "Daar stelde hij me voor om Hushovd te begeleiden in de Vlaamse voorjaarskoersen."

"Dat idee zegt me wel iets, omdat ik denk dat ik toch over de nodige expertise beschik en die wedstrijden blijven me na aan het hart liggen."

"Intussen is me gevraagd om een heel jaar door ploegleider te worden", gaat Van Petegem voort. Garmin zoekt nog een vervanger voor Matthew White, die eind januari door het team ontslagen werd.

"Maar ik vrees dat dat wat te veel van het goede is. Ik heb niet alleen een fulltime job buiten het wielrennen die ik graag doe. Er is ook nog onze bed and breakfast en ik geniet van mijn rol binnen de organisatie van de Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen."

"Het voorjaar kan misschien, maar ik ga eerst praten met organisator Wim Van Herreweghe van Flanders Classics (dat o.a. de Omloop en de Ronde organiseert). Daarna zal ik de knoop doorhakken."


Misschien ook interessant: