Alberto Contador aan Sporza: 'Nog niet gerust'

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

Alberto Contador heeft in een exclusief interview met Sportweekend teruggeblikt op een woelige periode. De Spaanse renner van Saxo Bank hoopt dat hij binnenkort weer met een gerust gemoed op zijn fiets kan zitten.

Contador is vrijgesproken van dopinggebruik door de Spaanse bond. "Maar ik ben toch nog niet helemaal gerust. De UCI kan nog in beroep gaan", zei Contador aan Sportweekend.

"Ik heb er wel veel vertrouwen in dat iedereen zal inzien dat mijn positieve test niets te maken heeft met doping", zegt Contador. "Ik werd zo vaak getest in de Tour dat ik met al die resultaten mijn zaak kan staven. Ik ben de Tour dus dankbaar."

Ondanks alle dopingzorgen kwam hij terug en won meteen de Ronde van Murcia. "Ik bleef in vorm", zegt hij daarover. "Ik verloor ook nooit mijn concentratie en mijn motivatie."

"Ik wil graag de Giro rijden, maar hij is volgens mijn ploegmanager Riis te zwaar. Daarom staat onder meer Luik-Bastenaken-Luik niet op mijn programma."

"De Waalse Pijl rijd ik wel. Ik heb een wrang gevoel in mijn maag overgehouden aan mijn derde plek van vorig jaar (achter Evans en Rodriguez). De finish op de Muur van Hoei ligt me, maar ik denk dat ik vorig jaar gewoon te laat aanviel."

Doorgevraagd...

   * over Jurgen Van den Broeck: "Vorig jaar reed hij al op een hoog niveau, maar hij moet wel nog een stap zetten voor naar de absolute top. Ik ben er wel van overtuigd dat hij zal meedoen voor het podium in de Tour."
     
   * over Lance Armstrong: "We zaten in dezelfde ploeg, maar waren niet complementair, waardoor er onaangename momenten kwamen. Toen ik jong was, was Lance nochtans mijn held. Ik had enkel van hem een poster op mijn kamer."
     
   * over Contador privé: "Ik ben niet echt een boekenwurm. Ik lees eigenlijk niet veel. Muziek beluisteren doe ik wel. De liedjes van James Blunt en Anastacia kunnen me wel bekoren."


Misschien ook interessant: