Bruyneel: 'Tour is hét doel van Contador'

Photo: courtesy
Lotty Beckers

Photo: courtesy
Lotty Beckers

Johan Bruyneel wint met de Vueltazege van Alberto Contador voor de twaalfde keer een grote ronde als ploegmanager. "Het leek simpel, maar in werkelijkheid is het dat niet", zegt hij aan Sporza. "Contador stond er op de momenten dat hij er moest staan, maar de eindzege is het werk van de hele ploeg", vertelt Bruyneel aan Sporza.

"Nadat we niet mochten deelnemen aan de Tour, hebben we van de Vuelta ons hoofddoel gemaakt. We zijn met ons sterkste team gekomen en alles is perfect verlopen. Carlos Sastre en Alejandro Valverde waren niet 100% fris, maar je moet het nog altijd doen. Ik praat niet graag over revanche, maar door het onrecht dat ons aangedaan is, fietsten mijn renners alleen sneller."

Volgend jaar zijn Alberto Contador & co er weer bij in de Tour. "De Ronde van Frankrijk heeft de beste renners en de vedetten nodig en die waren er dit jaar niet", vertelt Bruyneel nog aan Sporza. "De Tour zal het grote doel worden van Contador, of Lance Armstrong er nu bij is of niet. "Ik zie trouwens niet in waarom Contador en Armstrong niet samen zouden kunnen rijden. Ik zit in elk geval niet verveeld met die situatie."

"Lance heeft zijn comeback dan wel aangekondigd, maar het is afwachten welk niveau hij kan halen", vindt de Astana-manager. "Maar binnenkort geeft Lance een persconferentie. Tot dan hou ik me liever nog op de vlakte."


Misschien ook interessant: