Tour de Romandie

Cunego spurt het snelst bergop in Romandië

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Damiano Cunego heeft de tweede rit in Romandië gewonnen. In een lastige laatste kilometer werden vier vluchters nog voorbijgereden. Cadel Evans eindigde als tweede. De Rus Pavel Broett moest lossen in de slotfase, maar kon zijn leiderstrui nog redden.

Het slechte weer kon Kern en Bouet niet ontmoedigen, maar net voor de laatste klim werden de twee vluchters van de dag gegrepen.

De Col du Gibloux, een berg van eerste categorie met de top op 15 kilometer van de streep in Romont, veroorzaakte breuken in het peloton en daar was leider Broett een van de slachtoffers van. Kevin De Weert kon wel goed mee vooraan in het peloton.

De laatste drie kilometer liepen bergop, de laatste kilometer was zelfs steil. Millar anticipeerde op vijf kilometer van de streep en kreeg Cioni, Cherel en Da Costa mee.

Echt uit het gezichtsveld verdwenen de vier niet, op 300 meter van de streep viel de achtervolgende groep hen op de hals. Evans ging als eerste stevig aan, maar werd wat gehinderd door Cherel. Hij zou tweede worden.

Cunego timede perfect en boekte zijn derde zege van het jaar. 'Ik ben blij met deze zege. Deze aankomst lag mij. Ik dacht wel even dat ik niet meer kon winnen door al die ontsnappingen op het eind. Ik heb mijn ritzege beet, voor de eindwinst zien we nog wel."


Misschien ook interessant: