Giro d'Italia

Il Giro: 'Dit is een heel speciale zege voor me'

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

Alberto Contador heeft met grote sier zijn tweede Giro-overwinning in zijn carrière behaald. "Ik was nooit eerder zo sterk", zegt de Spanjaard van Saxobank.

Alberto Contador heeft in zijn laatste zes deelnames aan een grote ronde telkens gewonnen. "Dit is een van mijn emotioneelste overwinningen", zegt hij.

"Dit is echt een heel speciale zege voor mij. Ik denk niet dat ik al eerder zo sterk was in een grote ronde. Het zijn drie heel zware weken geweest in een van de zwaarste wedstrijden die ik al gereden heb. Maar het eindresultaat is het waard geweest."

"Het lijkt misschien allemaal makkelijk gegaan te zijn, maar dat is niet zo. Ik heb er hard voor moeten werken. Ik heb moeilijke momenten beleefd, vooral in de eerste week."

In 2008 won Contador de Giro al eens. "Maar deze zege is helemaal anders", zegt hij. "Toen moest ik gaan van mijn team, nu heb ik me voorbereid. Drie jaar geleden was ik van plan een week te blijven. Maar de resultaten kwamen en ik ben gebleven. Maar ik heb afgezien. Nu heb ik me mentaal en fysiek kunnen voorbereiden, ik heb etappes verkend. Dit is mijn beste Giro."

En nu, de Tour? "We zullen zien... hoe ik recupereer. Op dit moment ben ik moe en wil ik vooral genieten van mijn overwinning." En hoeveel grote rondes wil hij nog winnen? "Daar ben ik niet mee bezig. Als ik rij, wil ik winnen."


Misschien ook interessant: