Le Tour: 'Het moet nog beter'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Philippe Gilbert is voorlopig niet te kloppen: met de eindzege van de Ster ZLM Toer op zak is hij sinds 13 april ongeslagen. Dat belooft voor de Tour. "Ik mis nog wat snelheid en explosiviteit, maar ik maak me geen zorgen."

"Deze eindoverwinning is een opsteker met het oog op de Tour, maar het moet nog beter", zegt Gilbert in de kranten. "Ik haal hier niet het niveau van drie weken geleden in de Ronde van Belgiƫ."

"Ik ben ook vermoeider dan toen, maar ik heb een zware trainingsweek achter de rug, dat zal ook wel meespelen. Ik mis nog wat snelheid en explosiviteit, maar ik maak me geen zorgen. Ik weet waar ik mee bezig ben."

"Mijn hoofd staat nu volledig op de Tour. Conditie, voeding, gezondheid... elk detail moet in orde zijn." En als het even kan ook het weer.

"Dat weer gaat van koud naar warm, van regen naar zon. Heel vervelend voor je lichaam. Het ene moment voel ik me goed, het andere slecht."

"Het is niet toevallig dat ik me zondag voor het eerst dit seizoen tot aan de volgauto liet uitzakken voor armstukken. Dat bewijst hoe erg ik ermee bezig ben. Want het is nu echt niet het moment om ziek te worden. Het is nu kwestie van mij goed te verzorgen."


Misschien ook interessant: