Van der Schueren: 'Kunnen elke dag winnen in Tour'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Stijn Devolder doet dit jaar niet mee aan de Ronde van Frankrijk. De Belgische kampioen is niet opgenomen in de Vacansoleil-ploeg die op 2 juli aan de start zal komen. Björn Leukemans en Thomas De Gendt gaan wel

Ploegleider Hilaire Van Der Schueren wou Devolder heel graag meenemen, maar de renner zelf vindt zijn vorm niet goed genoeg.

Van Der Schueren hoopte dat Devolder, die erg onder de indruk is van de dood van Wouter Weylandt, nog boven water zou komen in de Ronde van Zwitserland, maar vergeefs.

Na Halle-Ingooigem van gisteren, waarin Devolder 62e werd op meer dan twee minuten, hakte de ploegleiding donderdagochtend de knoop door.

"Na de slottijdrit in Zwitserland en Halle-Ingooigem hadden we nochtans weer wat hoop gekregen", zegt Van der Schueren. "Maar na een gesprek hebben Stijn en ik beslist hem thuis te houden. Hij trekt nu op hoogtestage en rijdt daarna de Ronde van het Waalse Gewest, de Eneco Tour en de Vuelta."

Vacansoleil-ploegleider Hilaire Van der Schueren kijkt uit naar het debuut van zijn team in de Tour. "We zullen ons niet als doetjes gedragen", zegt hij.

Vacansoleil trok Riccardo Ricco en Ezequiel Mosquera aan om te schitteren in de grote rondes, maar dat draaide door dopingproblemen anders uit. "We hebben geen geluk gehad. Met Mosquera weten we zelfs niet waar we staan. We betalen hem en hopen op een snelle uitspraak."

"Maar ook zonder die twee kunnen we elke dag winnen. Bozic, Feillu en Marcato kunnen dat in de vlakke ritten en met Westra, De Gendt en Leukemans hebben we renners voor ontsnappingen."

"Bovendien kan Westra het ook goed doen in de tijdritten en Wout Poels is ons speerpunt in de cols."

Björn Leukemans viert een dag voor de start van zijn eerste Tour zijn 34e verjaardag. "Ik heb het team gevraagd om te mogen starten", zegt Leukemans.

"Misschien krijg ik daar na een week in Frankrijk al spijt van, maar ik wilde het toch een keer meemaken."

"Als je tijdens je carrière nooit de Ronde van Frankrijk rijdt, beschouwen de mensen je niet als een echte renner."

Vacansoleil-ploeg voor de Tour:

   Wout Poels (Ned)
   Rob Ruijgh (Ned)
   Lieuwe Westra (Ned)
   Johnny Hoogerland (Ned)
   Björn Leukemans
   Thomas De Gendt
   Borut Bozic (Svn)
   Marco Marcato (Ita)
   Romain Feillu (Fra)


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:358


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-06-23 18:13:42En wie gaat in de cols dan winnen? Ah ja, De Gendt natuurlijk

Reply