Le Tour: 'Ik sta met twijfels aan de Tour-start'

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

De spanning stijgt: zaterdag trekt de Ronde van Frankrijk zich op gang. Drievoudig winnaar Alberto Contador begint na de dopingperikelen van vorig jaar met twijfels.

"Het is de eerste keer dat ik de Giro én de Tour rijd. De Giro was heel zwaar, dus ik weet niet of ik voldoende gerecupereerd ben", geeft Alberto Contador toe.

Het parcours kon alvast beter, vindt hij. "Ik had liever meer tijdritten gezien, want daarin kan ik het verschil maken."

De Spanjaard zal moeten aanvallen. "Ik val graag aan. Maar we zullen moeten zien hoe ik me zal voelen na de eerste week."

Contador werd ook gevraagd naar zijn standpunt over doping. "Ik vind dat nultolerantie moet gelden. Maar mocht ik mijn Tour-zege verliezen, zou dat belachelijk zijn. Sinds het begin van dit seizoen ben ik de meest gecontroleerde wielrenner."

Ploegleider Bjarne Riis moest op de persconferentie van Saxo Bank heel wat vragen pareren rond Alberto Contador. De dopingzaak van de Spanjaard is nog niet helemaal uitgeklaard. Sommigen stellen zich dan ook de vraag of zijn deelname aan de Tour wel terecht is.

"Alberto is vrijgesproken en heeft alle recht om te rijden. Daarom blijven we hem steunen en start hij ook in deze Tour", reageerde Riis. "Hier concentreren we ons op de koers."


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:356


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-06-30 17:42:55Contador zal met bodyguards Alpe d'Huez moeten oprijden. Die fluitconcerten waren vrij overbodig

Reply