Le Tour: Contador hoort gefluit, Schleck veel applaus

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

De Tour de France is met een valse noot begonnen voor Alberto Contador. Op de voorstelling van de ploegen in Puy-du-Fou werd de titelverdediger uitgejouwd door het talrijke Franse publiek.

De renners verschenen op een podium in een amfitheater van een pretpark. Toen Contador en zijn ploegmaats verschenen, barstte een fluitconcert los.

Dat werd herhaald toen de naam van Contador werd afgeroepen. De Spanjaard, verwikkeld in een dopingzaak, reageerde stoïcijns.

Het fluitconcert stond in schril contrast met de ontvangst die Andy Schleck kreeg. De grote rivaal van Contador werd luid toegejuicht en kreeg applaus. Vorig seizoen won Contador de Tour met een voorsprong van 39 seconden op Schleck. "Ik voel me uitstekend", zei Schleck. "Ik kijk uit naar de start. Ik heb hier een heel jaar voor gewerkt. Hopelijk werpt dat zijn vruchten af.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:1552


Jeanneman

Published by: Jeanneman at 2011-06-30 19:39:18Ik herinner me dat ene Richard Virenque vaak hartelijk werd bejegend in Frankrijk...

Het was beschamend om te moeten horen, maar zolang het volk wordt opgestookt door de populistische koppen van L'Équipe zal er weinig veranderen.

Reply

219


Blankoz

Published by: Blankoz at 2011-06-30 20:56:23Belachelijk ja. Hmmm ik zag Virenque altijd wel graag rijden. Natuurlijk speelt chauvinisme ook een rol. Armstrong heeft ook altijd binnen de Franse grenzen gefluit en boe-geroep moeten doorstaan. Wat betreft Albert0.0000000005 voor de geloofwaardigheid van de wielersport niet terecht.

Reply