Tour de France

Le Tour: 'Ik wilde mijn rivalen eens testen'

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

Alberto Contador begraaft de strijdbijl niet. Hij toonde zijn tanden op de Mûr-de-Bretagne en smeerde zijn grote concurrent Andy Schleck acht seconden aan. "Dit lag me niet zo", reageerde de Luxemburger.

"Ik wilde mijn rivalen eens testen", zei Contador. "Met die acht seconden ben ik blij, het was moeilijk om in die ene kilometer meer afstand te nemen. Ik ben dus best tevreden over mijn dag, al had ik uiteraard graag de etappe gewonnen na het harde werk van mijn ploegmaats."

"Dinsdagochtend had Alberto al gezegd dat hij wilde winnen. Jammer genoeg viel Tosatto met een lekke band uit in de finale, waardoor Alberto iets te veel energie verloor", deed ploegleider Bradley McGee van Saxo Bank zijn verhaal van de finale.

Het speldenprikje van de Spanjaard aan het adres van de jongste Schleck blijkt bij de Leopard-Luxemburger niet al te hard aangekomen.

"Toen vooraan versneld werd, probeerde ik mijn krachten te doseren. Ik dacht dat we in de laatste kilometer wel weer bij de leiders zouden geraken, maar dat gebeurde dus niet. Acht seconden verliezen is niet goed, maar geen ramp."

"Dit soort klimmetjes ligt me niet zo, ik mis de punch om er een sprint van een kilometer uit te persen. Ik verkies langere beklimmingen. Dat Contador dit uitgerekend nu doet, verbaast me niet. Ik had verwacht dat hij zijn verloren tijd al een beetje wilde goedmaken."


Misschien ook interessant: