Tour de France

Le Tour: Wereldkampioen Hushovd komt solo aan in Lourdes

Thor Hushovd "verwondert" iedereen in Lourdes. De sprinter hield stand op de Aubisque en liet op het einde Moncoutié en Roy achter zich. Gilbert werd knap tiende en doet een goede zaak in het algemeen klassement. Thomas Voeckler start morgen voor de vijfde dag op rij in het geel.

Het stond in de sterren geschreven dat de vluchters in Lourdes zouden zegevieren en dus was het dringen om in de vlucht van de dag te geraken.

Tjallingii, Hushovd, Boasson Hagen, Fofonov, Moncoutié, Bak, Pineau, Petacchi, Gusev, Roy slaagden daar na meer dan een uur toch in. Het peloton, zonder opgevers Klöden en Boom, moeide zich niet met de strijd om de ritzege.

Op de Aubisque opende Thor Hushovd de debatten, maar hij werd gecounterd door Jérémy Roy. Die kwam als eerste aan op de top en sprokkelde 20 punten voor het bergklassement. Morgen mag de Franse FdJ-renner in de bolletjestrui rondrijden.

Hushovd stortte zich samen met Moncoutié in de afdaling. Roy was een vogel voor de kat. Hushovd sprong op zo'n twee kilometer weg van Moncoutié en ging op en over Roy.


Misschien ook interessant: