Tour de France

Le Tour: 'Als ik kan, dan val ik aan'

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

In de eerste Pyreneeënrit donderdag verloor Alberto Contador wat tijd door zijn zere knie. "Daar had ik vrijdag in het begin ook nog wat last van, maar nadien liep het goed", spreekt de drievoudige Tour-winnaar met vertrouwen. Cadel Evans voorspelt vuurwerk.

In 2007 won Alberto Contador zijn allereerste Tour-rit op Plateau de Beille, na een duel met Michael Rasmussen.

"De zaterdagrit is perfect om tijd terug te nemen, maar alleen als je in vorm bent. Plateau de Beille is een zware col, dat weet ik nog van in 2007", zegt de titelverdediger, die eerder in deze Tour op zijn knie viel.

"Ik zal zien hoe mijn benen voelen en wat de concurrentie doet, maar als ik de kans krijg, zal ik aanvallen."

"Toch zijn het in de eerste plaats de Schlecks die moeten aanvallen. Hun situatie is gecompliceerd. Zij moeten Evans, een erg goede tijdrijder, afgooien. En donderdag hebben ze daarvoor al een kans gemist. De Schlecks moeten de koers maken."

Cadel Evans staat comfortabel op de derde plaats in de stand, tussen de broers Schleck in. "Vrijdag was het vooral een kwestie van onze krachten te sparen voor zaterdag. Dat wordt een van de sleutelmomenten in deze Tour. Ik ben er zeker van dat de rit naar Plateau de Beille vuurwerk zal geven."


Misschien ook interessant: