Lefevere: 'We praten met Cavendish, ja'

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Patrick Lefevere aast niet alleen op Philippe Gilbert. De teammanager van Quick-Step wil ook graag de Britse sprintspecialist Mark Cavendish in zijn ploeg. "Tom Boonen, Mark Cavendish én Philippe Gilbert in een ploeg? Ik zie niet in waarom niet", zegt Lefevere.

Patrick Lefevere is op zoek naar versterking voor Quick-Step. Met de financiële injectie van de Tsjechische zakenman Zdenek Bakala vist hij met een gouden net.

Lefevere deed Philippe Gilbert al een bod, maar ook sprintbom Mark Cavendish staat hoog op het verlanglijstje. "We praten, ja", vertelt Lefevere in De Morgen.

"Iedereen ziet hem volgend jaar bij Team Sky, maar dat is niet zeker. Mark is natuurlijk wel een Brit, Sky is een Brits team en volgend jaar vinden de Olympische Spelen in Londen plaats. Dat past allemaal mooi in mekaar. Nog een probleem: Cavendish is vrij, maar zijn trein niet. En die wil hij graag meenemen."

Passen Boonen, Cavendish én Gilbert in één ploeg? "Ik zie niet in waarom niet. Waarom zou Cavendish Gilbert voor de voeten lopen? En voor Boonen blijven er dan nog altijd genoeg koersen over. Maar het is lang zo ver nog niet."

Op 1 augustus maken Gilbert en Cavendish bekend waar ze volgend seizoen rijden. BMC Racing, het team van Cadel Evans, zou in poleposition liggen voor Gilbert.


Misschien ook interessant: