Tour de France

Le Tour: 'Ik kan het geel vasthouden'

Photo:
© Leopard - Trek

Photo:
© Leopard - Trek

Andy Schleck kon zijn voorsprong op Evans niet vergroten op Alpe d'Huez. De Australiër blijft op 57 seconden staan. Toch blijft het geloof in de eindoverwinning groot bij de jongste van de Schlecks: "Ik zal niet breken."

Andy Schleck begint zaterdag aan de tijdrit met 53 tellen voorsprong op zijn broer, maar vooral met "maar" 57 seconden voorsprong op Cadel Evans, die op papier de betere tijdrijder is.

"Geel is een mooie kleur. Dat past bij mij. Ik geloof erin dat ik de trui kan vasthouden. Vandaag had ik wel pijn aan mijn benen, maar dat is bij iedereen op dit moment in de Tour. Ik voel me nog fris voor de tijdrit", verzekert de jongste van de Schlecks.

"Psychologisch heb ik een overwicht op Evans. Het mentale is nu heel belangrijk, al tellen de benen natuurlijk ook nog mee. Ik ga voluit rijden en zal niet breken. Ik zie het wel zitten."

Brian Nygaard, de ploegmanager van Andy Schleck, deelt het optimisme van zijn kopman, maar hij is wel op zijn hoede.

"Niets is onmogelijk. Dat is de leuze van deze hele Tour. Deze gele trui was misschien een beetje verwacht, maar in deze Tour mag je niets verwachten. We zagen een fantastische koers. Iedereen die van de sport houdt, zal genoten hebben. Er zat van alles in. Maar op het einde hebben wij wel de gele trui."

"Of 57 seconden genoeg is? Als je door de gele trui al niet sneller gaat rijden... Ik denk dat Andy de tijdrit van zijn leven kan doen. Hij stond er nog nooit beter voor dan nu", zegt Nygaard.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:358


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-07-22 19:33:18Andy Schleck zou de tijdrit niet verkend hebben...

Reply