Tour de France

Le Tour: 'Hopelijk lukt top vijf'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Thomas De Gendt heeft zijn krachten voor het eind van de Tour gespaard. Op dit moment heeft hij de beste tijd in de tijdrit in Grenoble. Met 57'02" doet hij beter dan Cancellara en Porte.

Thomas De Gendt had een aparte voorbereiding en dat loonde. "De benen voelden slecht aan tijdens de verkenning en ik had niet eens op de rollen opgewarmd. Eigenlijk doe ik dat bijna nooit en voor mij werkt het."

"Ik voelde meteen dat ik het grote verzet goed rondkreeg en dat er een goeie tijd inzat. Ploegleider Hilaire informeerde me over mijn tijd en motiveerde me", zegt de renner van Vacansoleil

"Voor sommige stroken had ik zelfs een te klein tandwiel vooraan. Ik kon zo niet bijtrappen. Wat ik denk dat deze tijd waard is? Hopelijk lukt top vijf."


Jürgen Roelandts reed de tijdrit in Grenoble in een goede tijd. "Ik hield een goed gevoel over aan de tijdrit. Ik sukkelde enkele dagen met mijn darmen en nu kwam ik er weer door. Ik kan terugblikken op een goeie Tour."

"Ik deed altijd mijn werk en zette de kopmannen goed af in de finale. In Parijs ga ik Greipel nog een keertje afzetten. Onze Tour kan niet meer stuk, we hadden alle truien en wonnen drie ritten."


Misschien ook interessant: