Sun Prairie, Cyclo-cross (a)

Bart Wellens boert goed in de Verenigde Staten

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Bart Wellens heeft zijn Amerika-trip met een nieuwe zege afgesloten. In het modderige Sun Prairie reed hij iedereen uit de wielen. Wellens zette zo een mooie reeks in de VS, deze week keert hij terug naar Vlaanderen.

Sun Prairie deed zijn naam absoluut geen eer aan, want het regende pijpenstelen. Rob Peeters dook als eerste het veld in, maar in de loodzware omstandigheden, voelde Wellens zich helemaal thuis. Hij schoof al snel naar voren.

Bart Wellens bouwde gestaag zijn voorsprong uit, terwijl Peeters afstopte bij de achtervolgers. Daar moest Peeters wel Page laten wegrijden. Maar die raakte niet meer bij Wellens.

De Telenet-Fidea-renner kwam bedolven onder de modder over de streep. Het was zijn derde zege op Amerikaanse bodem. De Amerikaan Jonathan Page werd tweede, Rob Peeters vierde.

"Ik boerde hier niet slecht met zeges en ereplaatsen, maar nu is het toch tijd om naar huis terug te keren", zegt Wellens op de website van zijn ploeg.

"Het was wel heel zwaar, door de modder passeerde ik vaak twee keer per ronde in de materiaalzone. Mijn pa had zijn handen vol. Na een mindere start kon ik snel opschuiven en ik maakte het verschil op de trappen. Daar raakte ik vlotter dan de anderen boven."


Misschien ook interessant: