Kalmthout, Cyclo-cross

Albert: 'Wil opnieuw de Wereldbeker winnen'

Het veldritcircus strijkt dit weekend neer in Kalmthout. Voor Niels Albert is de wedstrijd van zondag nog geen prioriteit. "Maar het parcours ligt me wel", klinkt het.

"Ik zit op schema voor het seizoen dat komt. Zonder lekke band deed ik in Erpe-Mere al mee voor het podium en ook in Neerpelt was ik er in de laatste ronde nog bij. Ik mag niet klagen over mijn huidige vorm", vertelt Niels Albert in Het Laatste Nieuws.

"Aan Kalmthout bewaar ik goede herinneringen. Bij de beloften won ik er mijn eerste WB-wedstrijd en in mijn eerste WB-manche bij de profs werd ik er tweede. Als prof kon ik er nog niet winnen, maar het parcours in Kalmthout ligt me wel."

"Over twee weken in de WB-cross in Pilsen wil ik een eerste keer pieken, want ik wil net als vorig jaar de Wereldbeker op mijn naam schrijven. De komende crossen beschouw ik als een aanloop naar Pilsen. Ik heb al enkele keren de fout gemaakt om te vroeg in vorm te zijn. Dat moet ik dan in januari bekopen. Nu wil ik geleidelijk naar mijn topconditie groeien tegen de eindejaarscrossen."


Misschien ook interessant: