Gesink: 'Ik werd neergezet als een lamlul'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

De Nederlandse Tour-hoop Robert Gesink heeft ferm van zich af gebeten in de Nederlandse krant De Volkskrant. De Rabobank-renner hekelt de kritiek die hij te slikken kreeg in de Tour. Daarin startte hij razend ambitieus, maar een val verknoeide alles.

Robert Gesink bleef na zijn val meerijden in het Tour-peloton, maar brak helemaal geen potten meer. Daarop werd hij afgerekend.

“Ik ben in de Tour neergezet als de eerste de beste lamlul die in het peloton rondfietst”, zegt Gesink, "Als het minder gaat en je hoort al die meningen, ook van mensen die je niet kennen, dan raakt je dat als 25-jarige."

ooral "een gebrek aan veerbaarheid"  werd Gesink verweten. "Wat in de Tour gebeurde, heeft niets met mijn mentale weerbaarheid te maken. Daar is niets mis mee.

Ook vanuit Gesinks eigen Rabobank-ploeg kwam er kritiek. Zo zei ploegleider Adri van Houwelingen dat in de Tour bij Gesink het glas vaak half leeg was en niet half vol. En dat hij moet leren om als kopman veerkracht te tonen.

“Zoiets is het grootste onzincommentaar dat je kunt geven. Hij mag zijn mening verkondigen, maar als het een visie is die niet klopt, dan valt me dat tegen."

"Voor mijn ploegmaats in de Tour was dit geen thema", besluit Gesink. De renner is trouwens nog voor lange tijd out na zijn val van enkele weken geleden. Daarbij brak hij zijn bovenbeen.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:359


svenissimus

Published by: svenissimus at 2011-10-01 16:42:56Arme jongen...

Reply

17Journee

Published by: Journee at 2011-10-01 17:35:56Aan de top komen en daar alléén staan - zo jong nog - is keihard in de wielersport. Afspraak voor Robert te Luik aan de start van de TOUR 2012 en tot daar rustig revalideren en de batterij weer opladen !. Positief is dat er een hele kopgroep zich heeft gevormd met sterke jonge koereurs uit wielerland Nederland en het wordt dus trainen, knoikken en spurten voor al die jongens die de ambitie hebben van sterker te zijn dan Robert Gesing . Mooie sport zo, en verder geen gezaag ... !

Reply