Nys: 'Zdenek Stybar is het grote vraagteken'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Landbouwkrediet heeft woensdag zijn veldritploeg voorgesteld. Speerpunt blijft Sven Nys, die nu al met het WK in Koksijde in zijn hoofd zit. De 35-jarige Nys blijft ambitieus, ondanks een mindere zomer. "Ik wil presteren van de eerste tot de laatste dag."

Nys probeerde in zijn glazen bol te kijken en ziet geen nieuwe namen aan de top. "De namen die vorig seizoen van zich lieten spreken, zullen de komende maanden weer de dienst uitmaken."

"Ik zal er staan in de zware crossen, zoals de Koppenberg, Gavere, Baal en Overijse. Niels Albert zal er staan in de snellere crossen, zoals Pilsen en Tabor."

"Ook Kevin Pauwels zal meespelen, hij kan alle wedstrijden en omlopen aan. Als hij na drie kwartier nog in je wiel zit, heb je een probleem", zei Nys.

"Stybar is een groot vraagteken. Als hij 40 crossen op topniveau wil afwerken, ziet het er niet goed uit voor het voorjaar dat hij op de weg wil rijden."

Het WK wordt in 2012 beslecht in het zand van Koksijde. Sven Nys kijkt al uit naar de titelstrijd in eigen land. "Ik ben blij dat we voor het eerst in 10 jaar eindelijk nog eens een WK krijgen waarin de sterkste zal winnen."

"De voorbije jaren leek het WK-parcours vaak op een autosnelweg, waar de snelheid zo hoog lag dat het moeilijk was om het verschil te maken", zegt Nys.

"Koksijde is mijn speeltuin, ik heb er altijd goed gereden. Maar ik ga niet mijn hele seizoen afstemmen op één maand of één dag. Ik wil presteren van de eerste tot de laatste dag van het seizoen.


Misschien ook interessant: