Contador: 'Ik zie de Spelen als een uitdaging'

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

Alberto Contador heeft dinsdag in Kopenhagen verteld dat hij volgend jaar graag naar de Olympische Spelen in Londen wil. Vanavond vertrekt hij op stage met Saxo Bank naar Israël.

Contador maakt van de Spelen in Londen wel niet zijn hoofddoel van het seizoen. "Dat blijft de Tour. Maar die winnen is zoals steeds een erg moeilijke opgave. Ik zal er evenwel hard voor werken", vertelde de Tour-winnaar van 2007, 2009 en 2010.

Contador ziet de Tour echter ook als een voorbereiding op de Olympische Spelen. "Waarom zou ik die uitdaging in Londen niet aangaan? Het klinkt interessant. Als het kan, dan doe ik mee."

Contador wacht wel nog op de uitspraak van het TAS over zijn  positieve clenbuterol-plas in de Tour 2010. Vorige week verdedigde de Spanjaard zijn zaak voor het Internationaal Arbitragehof in Lausanne.

Dinsdag was de Spaanse renner in de Deense hoofdstad voor de voorstelling van Team Saxo Bank voor volgend seizoen. Later vandaag vliegt Contador met zijn 28 teammaats, onder wie Nick Nuyens, naar Israël voor een stage.

Contador en co zullen in Israël vooral aan de teamgeest werken. Ze zullen er onder meer een wielerschool voor kinderen bouwen.


Misschien ook interessant: