Lars Boom juicht in de veldrit van Boonen

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Lars Boom heeft de derde editie van Boonen & Friends gewonnen, een veldrit voor wegrenners aan het Zilvermeer in Mol. De ex-wereldkampioen veldrijden moest starten met een minuut achterstand, maar won dus toch. De opbrengst van de veldrit is voor een goed doel.

Maarten Weynants en Sean De Bie bepaalden het tempo in de eerste wedstrijdhelft. In de achtergrond knabbelde Boom gezapig aan zijn achterstand, maar de Nederlander verloor ook tijd door een lekke band.

Het kantelpunt kwam er na een lekke band van De Bie zodat Wynants alleen op kop kwam. Boom volgde op dat moment op zo'n halve minuut. Van dan af ging het snel en in de voorlaatste ronde reden de twee Rabobank-renners in de spits. In de slotronde moest Wynants het hoofd buigen.

"Ik ben echt tot het uiterste moeten gaan om hier te winnen", zei Lars Boom. "Een minuut goedmaken is moeilijker dan iedereen denkt. Ik was de voorbije week ook met Maarten Wynants gaan trainen in de bossen, dus ik wist dat ik aan hem een lastige klant zou hebben. Als hij na zijn wegcarrière nog enkele jaren het veld induikt, wordt hij zeker nog een steengoede crosser."

Initiatiefnemer Tom Boonen finishte als 15e. Hij kon terugblikken op een geslaagde editie. "Het was een mooie dag. Qua belangstelling was dit de beste editie. Ik wil ook graag alle vrijwilligers bedanken die dit mogelijk maken", aldus Boonen.


Misschien ook interessant: