Alberto Contador:'Sterker dan ooit in 2012'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

De stage in Israël met zijn ploeg Saxo Bank heeft Alberto Contador duidelijk deugd gedaan. De Spanjaard wacht nog altijd op een uitspraak in zijn dopingzaak, maar klinkt ambitieuzer dan ooit. "Ik kan me nog op elk vlak verbeteren", zegt Contador.

"In 2012 wil ik een Contador tonen die sterker is dan ooit. Ik kan me nog op elk vlak verbeteren: in het tijdrijden, in het klimmen, op het vlak van voeding en op het vlak van mijn materiaal", zegt Contador. "Om daarin te slagen, moet ik nog zorgvuldiger worden."

Contador weet nu al welke renners hij wil meenemen naar de Tour, zijn grote doel van 2012. "Mijn landgenoten Noval, Navarro en Hernandez gaan mee. En ik denk ook aan Paulinho en Nicki en Chris Anker Sörensen."

Contador beleefde dit jaar niet zijn beste jaar. Hij won wel met overmacht de zware Ronde van Italië, maar in de Tour zakte hij door het ijs.

"Zowel op fysiek als op mentaal vlak is 2011 een moeilijk jaar geweest", geeft de Spanjaard toe. Daarmee verwijst hij ook naar zijn dopingzaak bij het TAS.

"Maar nu ben ik helemaal gerecupereerd. Na de Tour heb ik leuke dingen kunnen doen met mijn familie en natuurlijk was er ook mijn huwelijk. Ik heb me ook wat kunnen ontspannen door wat te tennissen en te jagen. Dankzij mijn sponsors heb ik ook wat leuke trips kunnen maken."


Misschien ook interessant: