De Gendt: 'Liever rittenkoersen dan klassiekers'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Thomas De Gendt was met ritzeges in Parijs-Nice en de Ronde van Zwitserland een van de revelaties van 2011. In 2012 wil de Belgische renner van Vacansoleil-DCM zich toeleggen op het rondewerk. "Behalve het openingsweekend laat ik de klassiekers aan mij voorbijgaan."

"Rittenkoersen moeten me beter liggen dan de klassiekers", zegt De Gendt op de persvoorstelling van zijn Nederlandse ploeg. "In rondes heeft iedereen andere ambities en is het makkelijker om te winnen."

"Behalve het openingsweekend laat ik de klassiekers aan mij voorbijgaan. Ik ga liever naar Catalonië en Baskenland. In die rondes mik ik eerder op ritwinst, dan op een goed eindklassement."

De Gendt verbaasde niet alleen zichzelf met ereplaatsen op Alpe d'Huez en de tijdrit in de Tour. Dit jaar past hij voor de Tour door zijn huwelijk. "Ze hebben nog aangedrongen om toch de Tour te rijden, maar ik kies voor mijn huwelijk."

"In principe rijd ik in 2012 de Giro en later op het jaar ook de Vuelta", zegt De Gendt. "Dat zijn veel koersdagen, maar ik ben nu eenmaal iemand die liever koerst, dan traint. Eind 2012 zal ik weten welke grote ronde me het beste ligt. Dat is nodig bij Vacansoleil."

"De ploeg probeert druk te zetten, maar dat lukt niet bij mij. Ik maak me nooit zorgen. Wat komt, komt. Met een paar zeges in de World Tour zal ik op het einde van het jaar tevreden zijn."


Misschien ook interessant: