Boonen: 'Argentinië is niet de makkelijkste weg'

Photo:
© Omega Pharma - Quick Step

Photo:
© Omega Pharma - Quick Step

Voor Tom Boonen start het nieuwe wielerjaar straks in Argentinië. "De Ronde van San Luis past beter in ons schema dan de Tour Down Under", zegt Boonen voor de start van de eerste rit bij Sporza radio.

De ene helft van het wielerpeloton trekt zich op gang in Australië, een ander stuk kiest voor de Tour de San Luis in Argentinië. Waarom koos Boonen Zuid-Amerika?

"Australië is ook heel mooi, maar daar heb je een tijdsverschil van 9,5 uur. Hier in Argentinië is dat 4 uur. Dat is ook niet niks, maar dit verschil maak je wel in één week goed", anticipeert Boonen op de jetlag.

"We vliegen volgende week maandag terug en ik begin zaterdag of zondag al weer in Qatar. Ik heb dan nog een weekje tijd, waarin ik toch niet veel hoef te trainen. Deze wedstrijd past beter in ons schema dan Australië."

Weet Boonen wat hij van de ronde kan verwachten? "Het is toch lastiger dan we hadden verwacht", zegt de renner van Omega Pharma-Quick Step.

"Het zijn lange etappes, tussen 170 en 200 km. Er is ook redelijk wat klimwerk, met toppen tot 2.000 meter. We hebben zeker niet voor de gemakkelijkste weg gekozen door naar Argentinië te komen."

Levi Leipheimer is de kopman van de Omega Pharma-Quick Step-ploeg. "Hij is goed aan het rijden en moet de eerste bergrit kunnen winnen", zegt Boonen.

"Maar wij zijn hier met zijn zessen en die Zuid-Amerikaanse selecties zijn met zijn tienen. Het zal moeilijk zijn om daar iets tegen te beginnen. In de eerste rit rijden we voor Chicchi, hij heeft hier al gewonnen."


Misschien ook interessant: