Gilbert: 'Ik droom van de olympische wegrit'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Philippe Gilbert is met zijn nieuwe ploeg BMC op stage in Spanje. Volgens Cadel Evans is Gilbert de grapjas van de bende. Gilbert beaamt: "Ik voel me zeer goed in dit team."

"Bij Lotto had ik het ook naar mijn zin, daar niet van. Ik heb een perfecte winter achter de rug. Ik trainde bijna altijd in de zon, het regende maar één dag. Ik ben klaar en bijzonder gemotiveerd voor het nieuwe seizoen", zegt Gilbert.

"Op papier hebben we een mooie ploeg, maar dat moeten we nog vertalen in resultaten. We weten dat de mensen ons in bepaalde koersen verwachten, het is aan ons om op de afspraak te zijn."

Nog meer winnen dan in 2011 lijkt uitgesloten, maar Gilbert weet wel al waar hij absoluut voor de prijzen wil gaan. "Als ik dit jaar maar één koers zou winnen, kies ik onmiddellijk voor de olympische wegrit."

"In Londen een plak veroveren, zelfs al is het maar brons, is een eer. De Olympische Spelen overstijgen het wielrennen. Wie met een medaille terugkeert, krijgt overal erkenning. Met Cadel Evans de Tour winnen en dan persoonlijk 100% aan de start komen in Londen zou een droom zijn. Aan ons om er hard voor te werken en tegelijkertijd goeie tactische keuzes te maken."


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:359


svenissimus

Published by: svenissimus at 2012-01-27 15:57:31Hoor ik graag. België moet toch op de één of andere manier aan een medaille geraken...

Reply

1552


Jeanneman

Published by: Jeanneman at 2012-01-27 17:45:37Tia is toch weer begonnen?

Reply

359


svenissimus

Published by: svenissimus at 2012-01-27 18:11:22Haha, zo erg is het dus. We moeten het hebben van moeders die aan een tweede carrière bezig zijn (of in geval van Hellebaut: de derde )

Reply