Amstel Gold Race

Hermans: 'Ik zit met erg veel twijfels'

Photo: courtesy
Marcel Segessemann

Photo: courtesy
Marcel Segessemann

Ben Hermans was vorig seizoen met een achtste plaats een revelatie in de Gold Race. Zondag start de renner van RadioShack met kopzorgen. "Ik sukkel met mijn bekken en mijn wervelkolom", zegt Hermans aan Sporza.

De problemen slepen al aan vanaf december. "Ik zit echt met veel twijfels", zegt de 25-jarige renner. " Soms heb ik helemaal geen pijn, maar twee dagen later kan alles weer geblokkeerd zijn."

"Ik laat me behandelen en ik koers ook met een mondstuk, maar het probleem is niet meteen op te lossen. De dokters hebben mij wel gezegd dat het vanaf mei beter zou moeten gaan."

Ben Hermans liet al aardige dingen zien in de klimklassiekers, maar door zijn blessure verwacht hij nu niet veel. "Ik heb al laten zien wat ik kan in zulke wedstrijden. Ik vrees dat het dit jaar echter moeilijk zal zijn om een goed resultaat te behalen. Ik zal moeten afwachten hoe ik mij voel."

"Bovendien zal ik moeten werken voor de Schlecks, Horner en Monfort. De broers Schleck hebben wat problemen gehad in de voorbereiding, maar ze hebben in het verleden al bewezen dat ze er kunnen staan op de belangrijke momenten."

Hermans hoopt toch nog dat hij zich zondag in de kijker kan rijden. "Misschien kan ik het in een vroege vlucht proberen. De favorieten? Rodriguez en Valverde. Katjoesja en Movistar zullen samen met Rabobank moeten werken."


Misschien ook interessant: