Boonen: 'Tour misschien te zwaar voor Londen'

Photo:
© Omega Pharma - Quick Step

Photo:
© Omega Pharma - Quick Step

Tom Boonen begint stilaan aan het tweede deel van zijn seizoen. De koning van het voorjaar heeft nog drie doelen dit jaar: het BK in Geel, het WK in Valkenburg en de Olympische Spelen in Londen. Over deelname aan de Ronde van Frankrijk twijfelt Boonen.

Volgende maand maakt Tom Boonen zijn rentree in het peloton. Van 13 tot 20 mei rijdt hij in de Verenigde Staten de Ronde van Californië.

Na zijn indrukwekkende zegereeks in het voorjaar - E3 Harelbeke, Gent-Wevelegem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix - heeft hij zich nieuwe doelen gesteld.

Het Belgisch kampioenschap in Geel, het WK in Valkenburg en de Olympische Spelen in Londen staan hoog op zijn lijstje. Of hij ook de Tour rijdt, weet hij nog niet.

"Ik moet fris zijn voor de Olympische Spelen. Vooraf de Ronde van Frankrijk rijden, is misschien te zwaar", legt Boonen uit aan Sporza.

"Ik heb het er al met de ploeg over gehad. Een van de
volgende dagen moeten we beslissen wat de beste voorbereiding is voor Londen."

"Als ik de Tour rijd, is dat niet enkel en alleen als voorbereiding. Daar heeft de Tour een te grote naam voor. Ik ga ook niet afstappen na twee weken. Dan rijd ik liever een andere wedstrijd in die periode."

Tom Boonen is bijna verlost van de ontsteking aan zijn linkervoet, die hem uit de Gold Race hield. "Het gaat beter", zegt de koning van het voorjaar. "Na Parijs-Roubaix heb ik drie dagen gerust."

"Daarna ben ik opnieuw gaan fietsen, een uurtje per dag op mijn mountainbike. De laatste dagen zit ik weer op mijn gewone koersfiets. Nu kan het trainen echt opnieuw beginnen."

Tom Boonen reed vandaag een tochtje van 80 kilometer met zijn fans gereden. 235 supporters tekenden present op de fandag. De supportersclub van Boonen is gematigd tevreden met de opkomst in Balen.

"Niet slecht, al hadden we toch meer volk verwacht na Toms prestaties", klinkt het. "Maar het weer was een grote spelbreker. Het water viel soms met bakken uit de lucht."


Misschien ook interessant: