Contador: 'Ik kom sterker dan ooit terug'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Alberto Contador traint keihard voor zijn comeback in augustus. "Ik ga voor eindwinst in de Ronde van Spanje. En ik droom van de wereldtitel", zegt de 29-jarige Spanjaard. Tijdens zijn schorsing heeft Contador genoten van Tom Boonen in Parijs-Roubaix.

Alberto Contador heeft woensdag een zware Pyreneeënrit afgewerkt voor een Spaanse tv-spot. "Een leuke, maar ook lastige ervaring", zegt de dopinggeschorste Spanjaard in een uitgebreid interview met Het Nieuwsblad.

"Met de opnames van de tv-spot erbij deed ik meer dan zes uur over de 174 kilometerlange bergrit, die 4.600 hoogtemeters telt. De film van twee jaar geleden rolde voor mijn ogen af."

"Het was de dag dat Andy Schleck had aangekondigd alles of niets te spelen. Ik volgde hem, tot de top. Ik drong niet aan voor de ritzege, ik was zo goed als zeker van een derde Tourzege."

In augustus loopt de schorsing van Alberto Contador af. De Ronde van Spanje is zijn grote doel dit seizoen.

"Ik ben geen man van grote woorden, maar ik zeg je: ik kom sterker dan ooit terug. Wie me kent, weet dat ik altijd en overal start om te winnen", zegt de 29-jarige Spanjaard.

"Ik ben blij dat ik mijn eerste grote ronde bij mijn comeback voor eigen volk kan maken. Ik ga voor de eindwinst in de Vuelta, maar wielrennen is geen wiskunde."

"Ook Igor Anton, Joaquim Rodriguez, Alejandro Valverde zullen dezelfde ambitie hebben voor eigen volk."

Een week na de Vuelta is er het WK in Valkenburg. "Ik wil wereldkampioen worden, de regenboogtrui is een droom", vertelt Contador in het interview met Het Nieuwsblad.

"Ik ken mijn klassiekers. Indurain kreeg het voor mekaar in Colombia (in de tijdrit in 1995, red), maar in een eendagskoers zijn er meer specialisten dan ik."

"Met de vorm van de Vuelta is er misschien wat mogelijk in Valkenburg. Ik wil zowel de tijd- als wegrit rijden."

"Toch denk ik dat ik de volgende jaren in Firenze (2013) en Ponferrada (2014) nog meer kans maak. Vooral het parcours van 2014 in Spanje is veeleisend."

Tijdens zijn schorsing Alberto Contador blijft het wielrennen volgen. "Ik heb de overwinningen van Tom Boonen niet live gezien, maar achteraf heb ik op dvd genoten van zijn indrukwekkende solo in Parijs- Roubaix. Ik ben onder de indruk van wat hij daar opvoerde", zegt hij.

"Boonen is op zijn terrein een fantastische kampioen. Supergetalenteerd. Ondanks alle tegenslagen staat hij er elk jaar opnieuw. Ik weet hoe moeilijk dat is."

Tijdens de Ronde van Frankrijk zit Contador de laatste weken van zijn schorsing uit. "Met 100 kilometer tijdrijden is het geen Tour die op het lijf is geschreven voor Jurgen Van den Broeck", zegt hij over onze beste klassementsrijder.

"Hij kan verrassen door de rivaliteit tussen de betere tijdrijders onder de topfavorieten uit te buiten. Ze zullen elkaar beloeren. Van den Broeck moet elke kans grijpen. Winnen is te hoog gegrepen, denk ik."


Misschien ook interessant: