Critérium du Dauphiné

Wiggins blaast iedereen weg tegen de klok

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Bradley Wiggins (Sky) heeft zijn gele trui alle eer aangedaan in de tijdrit van de Dauphiné. De Brit was meer dan een halve minuut sneller dan wereldkampioen Tony Martin. Cadel Evans werd achtste en Jurgen Van den Broeck elfde. Andy Schleck kwam ten val.

Met 100 kilometer tijdrijden wordt Wiggins een grote concurrent voor Cadel Evans in de Tour. Deze rit tegen de klok tussen Villié-Morgon en Bourg-en-Bresse was dus een belangrijke test.

Evans reed voor Wiggins uit. Bijna had de Brit hem in het zicht van de finish te pakken. Evans had 1'43" meer nodig om de 53,5 kilometer af te leggen.

Omega Pharma-Quick Step veroverde met Tony Martin de tweede plaats. De Duitse wereldkampioen tijdrijden verloor 34 seconden op Wiggins.

Jurgen Van den Broeck zette een prima prestatie neer met het oog op de Tour. Hij reed de elfde tijd, op iets meer dan twee minuten van Wiggins.

"Er stond veel wind tijdens de tijdrit, bij momenten was het gevaarlijk", zegt Bradley Wiggins, die in de stand nu een voorsprong van 34 seconden heeft op Tony Martin.

"Ik ben blij dat ik wereldkampioen Martin kon kloppen, dat gebeurt niet elke dag. Het was niet mijn doel om Evans in te halen. Het was leuk om de winnaar van de Tour voor me te zien, maar misschien was het voor hem meer een training. Dat weet ik niet."

"De eindzege in deze Dauphiné is zeker nog niet binnen. Er komen nog enkele zware dagen. Gelukkig zak ik kunnen rekenen op mijn ploeg. Rogers en Froome hebben laten zien dat ze goed zijn."


Misschien ook interessant: