Le Tour: 'Ik ga niet naar de Tour'

Photo: courtesy Willem Dingemanse

Photo: courtesy Willem Dingemanse

Johan Bruyneel reist niet af naar de Tour-start. De manager van RadioShack past omdat hij vreest dat de beschuldigingen aan zijn adres de aandacht voor het sportieve zullen overschaduwen.

Johan Bruyneel wordt door het Amerikaanse antidopingagentschap Usada zwaar aangevallen in een onderzoek rond Lance Armstrong. Die werd door Bruyneel naar zeven Tour-zeges geleid.

Bruyneel vindt het daarom niet opportuun om naar de Tour te komen. "Ik vind het erg jammer dat ik voor het eerst in jaren de Tour niet zal bijwonen".

"Door de aantijgingen van het Usada zou mijn aanwezigheid enkel een slechte afleiding zijn voor onze ploeg en voor iedereen die betrokken is bij de Tour."

"Het is jammer dat deze ongefundeerde aantijgingen mij uit de Tour houden. Ik hoop snel mijn onschuld te bewijzen en deze zaak voor eens en voor altijd op te lossen", zegt Bruyneel op zijn site.

"Ik heb veel vertrouwen in de ploegleiders die ons team in de Tour zullen leiden. Ik heb er ook goeie hoop op dat ik topprestaties van onze rijders zal kunnen bewonderen.


Misschien ook interessant: