Tour de France

Le Tour: 'Ik kan altijd een slechte dag hebben'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Sky lijkt de Tour al naar zijn hand gezet te hebben. Bradley Wiggins en Chris Froome waren heel sterk in de tijdrit. "Evans zal het hier zeker niet bij laten", denkt Wiggins. Ploegleider Knaven deelt die mening. "De concurrentie zal niet stilzitten."

Bradley Wiggins had dit jaar nauwelijks een lange tijdrit verloren. Ook op het moment van de waarheid was de Brit op de afspraak. "Ik denk dat ik de beste tijdrit heb gereden uit mijn carrière."

"Hier heb ik het hele jaar naartoe gewerkt. Ik heb er alles voor opgeofferd, heb zelfs de verjaardagen van mijn kinderen gemist. Maar de Tour is nog niet voorbij. Ik zal pas blij zijn als ik de maandagochtend na Parijs kan opstaan met de gele trui aan."

"Cadel Evans zal het hier zeker niet bij laten. Ik ben ook een mens en geen machine. Ik kan altijd nog een slechte dag hebben", blijft Wiggins nuchter.

Sky lijkt de Tour in een ijzeren greep te hebben. Ploegleider Servais Knaven weigert al victorie te kraaien. "De Tour is nog niet afgelopen, maar we staan er wel heel goed voor."

"Joop Zoetemelk zei het vaak: "Parijs is nog ver" en dat is ook echt zo. Er moet nog veel geklommen worden en er is nog een tijdrit. De koers kan nog alle kanten uit, alles kan nog gebeuren."

"In de Tour zijn er wel al meer vreemde dingen gebeurt en iedereen kan eens een slechte dag hebben. De concurrentie zal niet stilzitten, maar we hebben er vertrouwen in. Of Froome de Tour kan winnen? Hij staat er ook goed voor."

Chris Froome was de enige renner die in de buurt kon blijven van zijn kopman Bradley Wiggins. "Tijdrijden is niet nieuw voor mij, ik werd vorig jaar al tweede in de tijdrit in de Vuelta."

"Ik heb zo hard gereden als ik kon. Zelf winnen? Ik wou het zo goed mogelijk doen, maar ik ben blij met de prestatie van Bradley. Hij neemt tijd op Evans. We zijn eerste en derde in de stand, fantastisch."


Misschien ook interessant: