Tour de France

Le Tour: 'Ik blijf vechten tot het einde'

Photo: courtesy
BMC/Tim de Waele

Photo: courtesy
BMC/Tim de Waele

Cadel Evans heeft in de tijdrit een flinke tik moeten incasseren, maar de Australiër gooit de handdoek nog niet in de ring. "Ik zal overal aanvallen waar ik kan", zegt Evans. BMC-manager John Lelangue ziet het nog rooskleurig in. "We zitten nog altijd op schema."

Cadel Evans reed een sterk tweede deel van de tijdrit en kon zo de schade nog wat beperken. "Ik heb niet de beste tijdrit uit mijn carrière gereden, maar zeker ook niet de slechtste."

"Ik zat toch niet ver van een gepatenteerde tijdrijder als Cancellara. Wiggins en Froome hebben gewoon een uitzonderlijke tijdrit gereden", zegt de winnaar van de Tour van vorig jaar.

"De situatie is niet optimaal, maar ik geef het nog niet op. Ik blijf ervoor vechten tot het einde. Ik zal overal aanvallen waar ik kan, in de bergen, maar ook op de plateaus."

John Lelangue is ook na de tijdrit optimistisch. "Dit is geen zware slag. Cadel neemt toch wat tijd op andere renners. We zitten nog altijd op schema. De Alpen en de Pyreneeën komen er nog aan."

"Dat Sky nu twee man in de top van het klassement heeft? Wij hebben ook twee renners in de top tien", zegt de manager van BMC.

Die tweede renner in de top tien is Tejay Van Garderen. "Ik draag opnieuw het wit, maar dat is niet het hoofddoel van onze ploeg. Het zou natuurlijk mooi zijn als ik het wit ook in Parijs kan dragen, maar ik ga er nog altijd vanuit dat Evans dan het geel draagt."

"Hij zal iedere dag aanvallen. Zondag zagen we dat Sky niet zo sterk was op het einde. Wiggins moest zelf het gaatje dichten op Cadel. In de bergen zal hij nog veel tijd terugpakken op Wiggins."


Misschien ook interessant: