Vuelta a España

'Je kunt zien dat Contador zenuwachtig koerst'

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

De Vuelta is bijna halfweg en dus hebben de favorieten op de eindzege al genoeg tijd gehad om elkaar te monsteren. Alejandro Valverde is op zijn hoede voor Alberto Contador, maar ziet ook een kwetsbare plek bij zijn landgenoot.

Met negen ritten in de benen blikken enkele favorieten tijdens de rustdag vooruit op het verdere verloop van de Ronde van Spanje.

"Ik vind dat je ziet dat Contador nog op zoek is naar het goeie ritme", zegt Valverde, die als vierde één plaatsje lager staat dan zijn landgenoot. "Je kunt zien dat hij zenuwachtig is. Hij valt aan op de verkeerde momenten. Maar hij heeft een plan, dus het zal wel een reden hebben."

Igor Anton denkt evenwel dat Contador aan het langste eind zal trekken. "Alberto is misschien niet op zijn best, maar hij is toch de grootste kandidaat", zegt het nummer acht in de stand.

Woensdag staat een individuele tijdrit over 40 kilometer geprogrammeerd. Valverde: "Froome is de favoriet , maar op de beklimming naar Montjuic leek hij uitgeput. Vooral in de laatste 200 meter zag hij af."


Misschien ook interessant: