Bruyneel: 'Wat met vermoeden van onschuld?'

Photo: courtesy
daniel schamps

Photo: courtesy
daniel schamps

Na zijn breuk met RadioShack heeft Johan Bruyneel voor het eerst gereageerd op het Usada-rapport. "Ik ben verrast en heel teleurgesteld", schrijft de Belg op zijn website.

In het lijvige rapport van het Amerikaanse antidopingagentschap (Usada) worden Lance Armstrong en Bruyneel beschuldigd van jarenlang dopingmisbruik.

"Ik ben verrast en heel teleurgesteld: het Usada heeft informatie over  de lopende zaak tegen mij openbaar gemaakt, voor ik ook  maar de kans kreeg om het bewijs te bestuderen en mijn verdediging voor te bereiden."

"Ik hoop nog steeds dat ik me zal kunnen verdedigen in een neutrale  zitting, maar ik vrees dat de berekende actie van Usada onherroepelijk voor een bevooroordeelde zaak heeft gezorgd."

Bruyneel hekelt de werkwijze van het Amerikaanse antidopingagentschap (Usada). "Het lijkt in deze zaak basisprincipes als het recht om gehoord te worden en het vermoeden van onschuld niet te respecteren."

De Belg zei ook iets over zijn breuk met RadioShack. "Ik besliste om te stoppen om me op mijn verdediging te concentreren en de  ploeg te behoeden voor onnodige afleiding."

In tegenstelling tot Armstrong koos Bruyneel er wel voor om zich te verdedigen bij het Usada. Die hoorzittingen moeten nog plaatsvinden. "Om de integriteit van de lopende zaak te bewaren, kan ik momenteel  geen verdere commentaar geven. Ik hoop dat iedereen dat begrijpt."

Bruyneel sluit zijn websitebericht af met een zinnetje voor de mensen die hem steunen. "Ik wil iedereen bedanken die me in deze moeilijke dagen steun biedt. Het wordt erg geapprecieerd."


Misschien ook interessant: