Andy Schleck: 'Vertrouwen van mensen nodi'

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

De Franse sportkrant L'Equipe heeft met Andy Schleck gepraat over de zaak-Armstrong ("Sereniteit is nodig") en zijn broer Fränk ("Hij deed niks verkeerds").

Andy Schleck neemt afstand van het verleden en Johan Bruyneel, die na de bekendmaking van het dopingrapport rond US Postal en Lance Armstrong weg is als manager bij RadioShack.

"Het wielrennen heeft nu sereniteit nodig. De mensen moeten ons weer vertrouwen geven. Ik weet dat dat in deze dagen niet makkelijk is, maar ik geloof in de toekomst van het wielrennen", zegt de Luxemburger. "Die moet onze prioritaire zorg zijn."

"Laat het verleden het verleden zijn. Wat hebben we eraan dat Frankie Andreu opbiecht wat hij twaalf jaar geleden gedaan heeft? Misschien kan er ook iemand getuigen over de tijd van Charly Gaul?" Gaul was een voormalige Luxemburgse kampioen, die in de jaren 50 de Tour en twee keer de Giro won.

Andy kon natuurlijk zijn broer niet uit het gesprek houden. De jongste gelooft in de onschuld van zijn oudere broer. "Iedereen weet dat Xipamide geen dopingproduct is. Fränk heeft niks verkeerds gedaan."


Misschien ook interessant: