Roger De Vlaeminck geeft op Sporza commentaar bij Tirreno

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Sporza-journalist Renaat Schotte heeft een goeie cocommentator gevonden voor Tirreno-Adriatico, die Sporza van 6 tot 12 maart uitzendt. "Wie kon ik beter vragen dan Roger De Vlaeminck? Die won de Italiaanse rittenkoers zes keer op rij."

Schotte is al jarenlang wielercommentator bij Sporza. "Omdat we niet op het spoor zitten van een vaste tweede cocommentator naast José De Cauwer zoek ik zelf gelegenheidscommentatoren."

"Zo heb ik voor de Strade Bianche van zaterdag Sven Nys gevraagd." Die Italiaanse eendagskoers gaat voor een groot deel over onverharde grindwegen.

"Voor de Tirreno ligt de keuze voor Roger De Vlaeminck voor de hand. Hij won er zes keer op rij (1972-1977) en kent de Italiaanse parcoursen als zijn broekzak." De Vlaeminck is trouwens de laatste Belgische winnaar van de koers.

Het is niet eerste keer dat De Vlaeminck commentaar geeft. "Toen ik mijn debuut als commentator maakte, bij een Parijs-Brussel in het begin van het millennium, was De Vlaeminck al eens mijn co. En in de jaren 90 heeft hij ook al commentaar gegeven bij Parijs-Roubaix."

De Vlaeminck wordt "Monsieur Paris-Roubaix" genoemd, hij won de kasseiklassieker vier keer. Tom Boonen evenaarde dat record vorig jaar. De Vlaeminck eindigde er in 13 deelnames nooit buiten de top 10. Hij werd ook nog vier keer tweede en een keer derde.


Misschien ook interessant: