Paris - Nice

Gilbert: 'Het komt goed voor de klassiekers'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Philippe Gilbert bewees donderdag in de lastige finale van Parijs-Nice dat hij stilaan weer naar zijn beste vormpeil aan het toegroeien is. "Ik weet dat het goed draait, dat voel ik."

Exact een jaar geleden werd Philippe Gilbert gelost in de ploegentijdrit van de Tirreno. Nu zagen we hem in Parijs-Nice in een lastige rit aan kop van een uitgedund peloton sleuren. Een wereld van verschil.

"Het is een goed teken dat ik nog mee voorin zat", zegt Gilbert in de pers. "Het was een lastige finale en er zaten enkel nog klimmers en specialisten van etappekoersen. Ik werk al een hele week hard. Daarvoor ben ik hier immers."

"Ik herken het gevoel in mijn benen. Ik weet dat het goed draait, dat voel ik. Ik weet dan ook dat het goed zal komen voor de klassiekers", verzekert Gilbert.

Aan de finish in Brioude wachtte Philippe Gilbert wel een onaangename verrassing. De wedstrijdorganisatie legde hem een boete op, omdat zijn rugnummer niet goed genoeg zichtbaar was. "De UCI heeft blijkbaar geld nodig", sakkert Gilbert. "Maar in zo'n technische en gevaarlijke finale en met die koude was het onmogelijk om je regenvest of truitje uit te trekken."


Misschien ook interessant: