Van Hooydonck: 'Blijf Boogerd de hand drukken'

Photo: courtesy
Bernard Paris

Photo: courtesy
Bernard Paris

Oud-wielrenner Edwig Van Hooydonck heeft medelijden met dopingzondaar en streekgenoot Michael Boogerd. Dat schrijft de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen in een opiniestuk in De Morgen.

Edwig Van Hooydonck leerde Michael Boogerd in de jaren 90 kennen bij de WordPerfect-ploeg.

"Ik zie hem nog bij ons komen, Michael Boogerd. Twintig jaar geleden, als stagiair bij Wordperfect. Een vriendelijke jongen, met veel respect voor de gevestigde waarden", zegt Van Hooydonck.

"Zelfs nadat hij in 2007 stopte, bleef ik hem nu en dan ontmoeten. Michael is een streekgenoot geworden, we wonen maar enkele kilometers van elkaar vandaan."

"Zoals voor hem zoveel kampioenen als dominosteentjes neergingen, gaat nu ook Boogie door de knieën. Het werd hoog tijd, als het al niet te laat is. Beter had hij onmiddellijk bekend, het zou zijn leven de laatste tijd een stuk eenvoudiger hebben gemaakt."

"Ik zal hem, nu hij als gedopeerde aan de schandpaal wordt genageld, zeker niet de rug toekeren, maar hem de hand drukken. Hij zal het nodig hebben."

Edwig Van Hooydonck woont net als Michael Boogerd in de Noorderkempen.

Edwig Van Hooydonck (46) won tijdens zijn carrière twee keer de Ronde van Vlaanderen (in 1989 en 1991) en vier keer de Brabantse Pijl (in 1987, 1991, 1993 en 1995).

In 1996 zette hij op 30-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Na zijn wielerloopbaan liet hij zich kritisch uit over dopinggebruik en de opkomst van epo in het peloton.


Misschien ook interessant: