Tirreno - Adriatico

Goss is snelste in de Tirreno-Adriatico

De Australiër Matthew Goss (Orica) heeft de verwachte massaspurt in de tweede rit van Tirreno-Adriatico gewonnen. Na een dag vol regen was Goss sneller dan Manuel Belletti en Gerald Ciolek. Leider Mark Cavendish werd vijfde en was achteraf niet te spreken over het teamwerk in de finale.

Kevin Hulsmans had zin in een avontuur in de langste etappe (232 km) van deze Tirrreno. De Belg van Vini Fantini kreeg met Bravo en Benedetti twee kompanen mee.

Bravo viel nog voor de finale door de mand en met twee waren Hulsmans en Benedetti kansloos. Met nog 30 km voor de boeg hadden de sprintersploegen de achtervolging afgerond.

Sep Vanmarcke was de enige die nog een aanval op poten zette, maar na een solotochtje van drie kilometer mocht ook hij zijn plannen opbergen.

De organisatie besliste om geen tijdsverschillen in de laatste drie kilometer door te rekenen. Zo hoefden de klassementsrenners zich niet in de onvermijdelijke sprint te moeien.

De aankomststrook nodigde uit voor een duel tussen Cavendish en Greipel. Maar de Brit moest van te ver komen en Greipel kon het niet waarmaken. Matthew Goss had zijn jump wel perfect getimed en schoot in de slotmeters Belletti voorbij op weg naar de winst.

Cavendish baalde na de aankomst. Hij had meer steun verwacht van zijn Omega Pharma-Quick Step-ploeg. "Ik ben ontgoocheld in mijn treintje. Dat zeg ik niet vaak, maar ik ben niet tevreden hoe ik afgezet werd."

"Ik had vooraan moeten zitten, maar het was een grote chaos. De laatste kilometer moest ik vanuit 30e positie beginnen, ik werd nog vijfde, maar ik had kunnen winnen. Ik ben ontgoocheld in sommige jongens. Hier zullen we vanavond nog een hartig woordje over babbelen."

Matthew Goss glunderde na zijn zege en was ad rem na de streep: "Of mijn eerste zege van 2013 op een betere dag had kunnen komen? Ik denk het wel, als je naar het weer kijkt", lachte hij.

"Het waren hectische laatste kilometers. Door de hevige regen en het vele water op de weg zag je amper iets. Mijn teammaats voerden ons sprintplan perfect uit en sloegen nooit in paniek."

"Dit belooft voor de rit van morgen, want eigenlijk had ik vooral die aangestipt. Deze aankomstzone leek niets voor mij, maar uiteraard laat ik een zege niet liggen."


Misschien ook interessant: